KRAV FRÅN MIG

Du som valpköpare ställer såklart krav och har förväntningar på din uppfödare och på den valp du köper och även jag ställer vissa krav på dig som valpköpare.

Genom att köpa valp av mig godkänner du att göra följande:

  • Att ansvara för att valpen/hunden får den omsorg, kärlek, uppfostran, aktivering och vård den behöver för att må bra hela livet.
  • Att HD & ED röntga vid 18 månaders ålder.
  • Att meddela mig om någon ärftlig sjukdom skulle uppkomma.
  • Köpt valp ska få valla regelbundet hela sitt liv(det måste inte nödvändigtvis vara huvudsysslan, men skall underhållas)- dels för att dom ska göra det dom är avlade för och mår bäst av att göra, och dels för att jag ska kunna utvärdera hur mitt avelsarbete utvecklas. Jag är noga med att hälsa och mentalitet går hand i hand med arbetsegenskaper!

Praktisk info

Om man är intresserad av att se hur min uppfödning "går till" så kan man gå med i Facebookgruppen Kennel Ullbodens- Valparnas uppväxt. Där finns bilder och filmer sedan 2016 när min första kull föddes. Vi finns även på Instagram- @Ullbodens och kennelsidan på Facebook- Kennel Ullbodens.

Jag är väldigt noga med att utsätta valpar för allt möjligt som kan hända i deras nya hem, och dokumenterar så mycket jag kan så man "vet vad man köper" så att säga. Jag tar emot besök efter överenskommelse både innan valparna föds- om man vill träffa mig och mina hundar- och under valparnas uppväxt.
Efter valpning och att jag ser att allt flyter på med kullen så börjar jag att gå igenom alla intresseanmälningar och väljer ut de kandidater som jag tror kommer passa kullen bäst och börjar därmed att erbjuda / tinga bort valparna. Man har 48 h på sig att svara, från att jag mailar, om man vill tinga en valp eller inte. Detta pga. att jag ofta står med många intresserade som väntar på besked. Har man inte svarat efter 48 h så går jag vidare, så håll utkik på mailen/skräpposten när du ser att valpar har fötts.

Jag tar emot valpbesök från att valparna är 4 veckor gamla. Om man får tinga valp innan dess så erläggs en handpenning på en valp med "rätt kön", från att valparna är födda då jag vet antal och kön. Vilken individ ni "får" väljer vi lite ihop. Ni valpköpare får möjlighet att önska om ni är intresserade av en speciell valp och jag rekommenderar även vilken individ jag tror kommer att passa bäst i vilket hem, baserat på vad hunden skall användas till. Detta för att jag som uppfödare hinner att se mycket hur individernas temperament är. Detta brukar bli när valparna är runt 6 veckor gamla, då syns mycket personlighet.

Jag lovar aldrig ut några valpar innan kullen är född och jag har inget kösystem.
Alla får lämna in intresseanmälan och därefter tar jag mig rättigheten att välja vad jag anser är passande hem till valparna.

Vid leverans uppfyller valparna SKKs regler och krav. Dom är registrerade i SKK, veterinärbesiktigade, ID-märkta med chip, vaccinerade, avmaskade 3 ggr och Dolda fel försäkrade i 3 år. Köpeavtal utfärdat av SKK skrivs vid valpbesök och/eller leverans beroende på när ni kommer hit på besök. Beroende på vilken dag valparna är födda och när jag får tid för besiktning så måste hämtning ske på bestämt datum som bokas så fort veterinär är bokad.

PRIS & BETALNING

Vid bokning/tingning av valp betalas en handpenning på 15 % av köpesumman. Handpenningen återfås EJ vid ånger.
Resterade belopp betalas vid leverans via Swish när valparna är 8 veckor gamla.

Jag avlar på godkända vallhundar som är HD/ED röntgade, ögonlysta och DNA testade.
Dom har dessutom tävlingsmeriter och stor praktisk arbetserfarenhet. Jag gör ett gediget arbete med att föda upp valparna i hemmamiljö på ett sätt som gör att dom är så förberedda som möjligt för alla "konstigheter" som dom kan utsättas för i sina nya hem. Med hänsyn till ovanstående är mitt pris för en valp mycket överkomligt och ofta långt under många rena sällskapshundars pris som inte heller har krav på arbetsprov innan avel.

Frågor?

Kontakta oss här!