Välkomna till Nydala Hundpensionat!

Pensionatet invigdes i juni 2020 och är just nu bara öppet för bokningar veckovis under sommarhalvåret för bordercollies med vallträning. Vi erbjuder 4 stora inomhusboxar, en liten rasthage i anslutning till en av boxarna, en inhägnad 25:a och en inhägnad hage 33x70 m.

Boxarna ligger i ett kallstall och har därför ett väldigt behagligt klimat på sommaren. Boxarna som är godkända för 3 medelstora hundar i varje- innehåller en upphöjd liggyta där hundarna har utsikt över hela stallet och ut över vidderna, en mjuk liggplats med bäddmöjlighet under och leksaker/ben om det passar hundarna som bor där. I en av boxarna finns även en isolerad hundkoja som i första hand bokas till långvariga gäster. Rasthagen som ligger i anslutning till boxen med koja är inhägnad med stabila hundgårdssektioner, slityta i betong, liggplatser i 4 olika höjder, fri tillgång till färskt vatten, pool med vatten sommartid, sandlåda för hundar som vill gräva, konstgräs för en hållbar rastplats med naturlig känsla och en kissbuske för hanhundar.

Pensionatet är främst avsett för träningshundar men vanliga och långvariga pensionatsgäster tas emot i mån av tid. Vid längre vistelser finns möjlighet att lägga till aktivering som passar just Er hund. Vallning (endast bordercollie/WK), koppelgående, Nose Work, blodspår, tricks eller varför inte Barmarksdrag? Du väljer vilken typ av aktivering och hur många dagar det önskas. Vallhundar som lämnas för träning bokas veckovis löpande eller ett fast antal veckor.

Nydala Hundpensionat har givetvis tillstånd från Länsstyrelsen för att förvara och utfodra hundar. Avtal skrivs och gäller under hela din hunds vistelse. 

Morgon och kväll får alla hundar en längre promenad och mitt på dagen så erbjuds kortare rastningsrundor antingen i grupp eller enskilt beroende på möjligheter.

Priser som gäller 2023:


Vardag: 550:-
Helgdag fre-mån: 700:-
Storhelg (jul, nyår, påsk, midsommar): Dubbel taxa
Hel helg fre-sön: 1800:-
Vecka: 3000:-
Övriga hundar i samma hushåll som kan dela box får 20% rabatt. Gäller ej träningshundar.


Tilläggstjänster:
Foder: (om eget ej medtages) 75:-/måltid
Kloklippning: 250:-/gång
Medicinering: 150:-/dygn
Träning/aktivering: 250:-/dygn eller 1500:-/vecka